خلاقیت نمایشی یکی از گستردهترین و حفظیترین درسهای کنکور هنر است. این درس در سالهای اخیر به دلیل کنار گذاشتهشدن توسط هنرآموزان و پایین آمدن میانگین آن به یکی از ترازآورترین درسهای کنکور هنر تبدیل شده است. این درس که پنجمین درس در کنکور هنر است، ۲۰ سوال دارد که شامل دو بخش اصلی تئاتر و سینما میشود. در این درس، درست همانند خلاقیت تصویری، درک و تحلیل تصاویر نقش مهمی ایفا میکند. مطابق جدول ضرایب و زیرگروهها، این درس برای تمام زیرگروهها به جز زیرگروه چهار دارای ضریب یک است.
خلاقیت نمایشی در هر دو بخش خود، تاریخ تئاتر و سینما را از ابتدا تا دورهی معاصر در ایران و جهان دنبال میکند. مباحث این درس به شرح زیر است:
♣ تئاتر >> یونان و روم باستان / قرون وسطی و رنسانس / سدههای هفدهم تا نوزدهم / تئاتر قرن بیستم / تئاتر شرق (هند، چین، ژاپن) / تئاتر ایران / سبکهای ادبی و درامنویسان جهان / نمایش عروسکی، طراحی صحنه و ماسک و گریم / تحلیل تصاویر تئاتر.
♣ سینما >> پیدایش سینما و سینمای صامت / مباحث فنی و تکنیکی سینما / سبکها، ژانرها و فرمهای سینمایی / فیلمها و فیلمسازان جهان / سینمای ایران / انیمیشن / تحلیل تصاویر سینما.
گفتنی است که در سه سال اخیر، از کتابهای درسی رشتهی انیمیشن در درسهای درک عمومی هنر و خلاقیت نمایشی به تعداد قابلملاحظهای سوال طرح شده است. پیشنهاد مدرسهٔ کا در کنار خواندن منابع درسی، استفاده از کتابهای کمک آموزشی برای درس خلاقیت نمایشی است.