درک عمومی هنر از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین درس‌های کنکور هنر در کارنامهٔ هر هنرآموز است. این درس که نخستین درس در کنکور هنر است، ۳۰ سوال دارد که ۲۰ سوال آن مربوط به تاریخ هنر و ۱۰ سوال آن مربوط به مباحثی از تاریخ نمایش، تاریخ موسیقی، صنایع دستی و عکاسی است. مطابق جدول ضرایب و زیرگروه‌ها، این درس برای تمام زیرگروه‌ها ضریب بالایی دارد که نشان‌دهندهٔ اهمیت بسیار زیاد درک عمومی هنر است.

قسمت تاریخ هنر در این درس از دو بخش هنر ایران و جهان تشکیل شده که در هر دو بخش، هنر از آغاز تاریخ تا دوران معاصر دنبال می‌شود. مباحث این دو بخش به شرح زیر است:
تاریخ هنر جهان >> هنر اعصار سنگ / هنر بین‌النهرین / هنر مصر / هنر هند / هنر چین / هنر ژاپن / هنر اژه و یونان / هنر اتروسک و روم / هنر صدر مسیحیت و بیزانس / هنر قرون وسطی هنر رنسانس و منرسیم / هنر باروک و روکوکو / هنر قرون هجدهم، نوزدهم و بیستم.
تاریخ هنر ایران >> هنر دورهٔ پیشاتاریخی / هنر دوره‌ی تاریخی یا باستان (ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی) / هنر دورهٔ میانه (سده‌های یکم یا یازدهم هجری) / هنر دورهٔ معاصر.
با در نظر گرفتن تعداد زیاد و نامشخص بودن منابع کنکور هنر، کتاب‌های درسی اهمیّت دوچندانی پیدا می‌کنند. به همین دلیل، درک عمومی هنر از درس‌هایی است که کتاب‌های درسی در آن، نخستین پیشنهاد اساتید برای هنرآموزان است. با بررسی نتایج به دست آمده از کنکورهای سال ۱۳۹۸ به بعد می‌توان گفت کتاب‌های درسی مربوط به بخش‌هایی غیر از تاریخ هنر (به ویژه عکاسی و انیمیشن) هرگز تا این حد مهم و جدی تلقی نمی‌شدند.
لازم به ذکر است، پیشنهاد مدرسهٔ کا برای منابع آزاد درک عمومی هنر، تنها کتاب‌های دایرة‌المعارف هنر رویین پاکباز و خلاصهٔ تاریخ هنر پرویز مرزبان است. چرا که با بررسی سوال‌های چند کنکور اخیر، کمرنگ‌تر شدن نقش کتاب‌های منبع آزاد در این درس غیر‌قابل‌انکار است. 

خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعیه ها عضو خبرنامه کا شوید.

چطور میتونم کمکت کنم؟