اپیزود یکم

الفبای کنکور هنر

  • ◊ کنکور هنر چیست؟ ◊
    ◊ توضیح کلی یازده درس کنکور هنر ◊
    ◊ اهمیت انتخاب منابع درست و به‌روز ◊
    ◊ کلاس‌های آموزشی چه کمکی به هنر‌آموز می‌کند؟ ◊
    ◊ چرا به مشاوره و آزمون نیاز داریم؟ ◊
اگر بخواهیم در زندگی هدفی را مشخص کنیم ابتدا باید در مورد آن هدف اطلاعات کافی و خوبی داشته باشیم، باید مسیر رسیدن و مشکلات پیش رو را به درستی شناسایی کنیم و برای تمامی موانع آماده باشیم. باید هدف بلند مدت خود را مشخص و برای رسیدن به آن، هدف‌های کوتاه مدت و میان مدت تعریف کنیم. امسال هدف بلند مدت ما قبولی در رشته هنری دلخواه و حضور در دانشگاه مورد علاقه‌مان است. به همین منظور اولین قدم برای ما این است که کنکور هنر را بشناسیم و با دانستن نکته‌های ریز و درشت آن، راحت‌تر و سریع‌تر مسیر درست را پیدا کنیم.

برای شرکت در کنکور هنر چه درسهای را باید مطالعه کنیم؟

کنکور هنر، که این روزها طرفداران بیشتری به خصوص در رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی و زبان  پیدا کرده، پیچیده‌تر از آن است که به نظر می‌رسد. بسیار می‌شنویم که دانش‌آموزان سال دوازدهم می‌خواهند برای احتیاط در کنار کنکور اصلی خود، در کنکور هنر هم شرکت کنند تا اگر در آن یکی نتیجه‌ی دلخواه خود را نگرفتند، رشته‌های هنری به کمکشان بیایند و آنها را از یک سال پشت کنکور ماندن نجات دهند. اما چیزی که این دانش‌آموزان از آن بی‌خبرند این است: کنکور هنر، دیگر شبیه به قبل نیست.
کنکور هنر شامل یازده درس می‌شود که این عدد پس از کنکور انسانی بیشترین تعداد درس محسوب می‌گردد. چهار درس عمومی و هفت درس اختصاصی مواردی هستند که دانش‌آموزان برای شرکت در کنکور باید آن را مطالعه نمایند. چهار درس عمومی به ترتیب شامل زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، فرهنگ و معارف اسلامی و زبان خارجه است و هفت درس اختصاصی به ترتیب درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی و فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری و تجسمی، خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی و خواص مواد هستند.
برای آشنایی بیشتر با این دروس به اپیزود دوم پادکست (دروس عمومی و اختصاصی کنکور هنر) گوش دهید.

اهمیت انتخاب منابع درست و به‌روز

به دلیل اینکه از هفت درس اختصاصی درس‌های ریاضی، ترسیم فنی و موسیقی بصورت حل کردنی هستند این تصور اشتباه میان دانش‌آموزان به وجود می‌آید که شاید بتوانند درس‌های حفظی کنکور هنر را مطالعه کنند و رتبه خوبی را کسب نمایند، اما بر خلاف تصور این درس‌ها نیز نکات مربوط به خود را دارند که باید به آن توجه کرد.
با یک تحقیق کلی در مورد منابع کنکور هنر متوجه می‌شوید که لیست کامل و درستی از این منابع موجود نمی‌باشد، یا بعضی از کتاب‌ها و منابع معرفی شده دیگر دارای اعتبار نیستند و تاریخ مصرف آنها به پایان رسیده است. در این بین استفاده از تجربه و راهنمایی افرادی که هر سال همه‌ی سوالات سنجش و کنکور را بررسی و با توجه به آن برای کلاس های کنکور هنر خود و هنرجوها برنامه ریزی می‌کنند می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

کلاس‌های آموزشی چه کمکی به هنر‌آموز می‌کند؟

نکته دیگر در خصوص درس‌های حفظی کنکور هنر این است که بخاطر سپردن تمامی این مطالب بدون آشنایی با تکنیک‌های تخصصی کاری سخت و زمانبر خواهد بود، یک مشاوره و راهنمای خوب می‌تواند با توجه به توانایی‌های شما تکنیک‌های متفاوتی را در اخیارتان قراردهد و به شما آموزش دهد که چگونه این مطالب را فشرده و سرنخ‌های رسیدن به آن را در حافظه نگه دارید. اینگونه شما می‌توانید به جای مطالب کم و حجیم، تعداد نکته‌های بیشتری را یاد بگیرید.

چرا به مشاوره و آزمون نیاز داریم؟

در انتها باید این نکته را مطرح کرد که برای موفقیت در کنکور هنر باید روند مطالعه و درس خواندن خود را به طور مرتب ارزیابی نمایید. شرکت در آزمون‌های منظم که دارای سوالات استاندارد هستند و توسط طراحان باتجربه تنظیم شده‌اند می‌تواند کمک بسیار خوبی برای هنرجوها باشد. طبیعی و قابل درک است که شرکت در آزمون و مقایسه خود با دیگران برای بسیاری از افراد خوشایند نباشد، ولی شرکت در آزمون نکات مثبت بسیاری دارد برای مثال: شما یاد خواهید گرفت که مدت زیادی را در یک جا بنشینید و بر روی یک موضوع تمرکز نمایید.
آزمون‌های منظم و هدفمند این فرصت را به شما می‌دهند تا تمام مشکلاتی که ممکن است در آزمون نهایی یعنی کنکور، برایتان رخ دهد را تجربه کنید: کمبود وقت، پایین آمدن فشار خون، جابه‌جا وارد نمودن گزینه‌ها و بسیاری موارد دیگر که با استفاده از آزمون‌های آزمایشی می‌توانید برای مقابله با آنها تمرین کنید. از همه مهم‌تر! آنالیز کارنامه این آزمون‌ها توسط یک متخصص به شما کمک می‌کند تا در زمان کمتری نقاط قوت و صعف خود را پیدا کنید و بتوانید هرچه سریع‌تر از راه‌های مختلفی که پیش روی شماست، بهترین راه را برای خودتان انتخاب نمایید.
پیشنهاد ما به شما این است که کلاس، آزمون و مشاوره را جدی بگیرید، در خصوص اساتید و آزمون‌ها و منابعی معرفی شده تحقیق کنید و هرچه سریع‌تر دست به کار شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارنامه کتاب در تماس باشید.

 

فایل صوتی اپیزود یکم پادکست مشاوره کارنامه کتاب را می‌توانید اینجا گوش دهید.